Бизнесът иска незабавни оставки заради високата цена на тока за индустрията.

...
Бизнесът иска незабавни оставки заради високата цена на тока за индустрията.
Коментари Харесай

Бизнесът иска незабавни оставки заради скъпия ток

Бизнесът желае незабавни оставки поради високата цена на тока за промишлеността. Работодателите ще подхващат радикални дейности, в случай че не бъдат заменени управленията на БЕХ, Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 и енергийната борса, излиза наяве от остра декларация на педставителните на национално ниво организации на работодателите - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, публикувана до медиите.

Бизнесът в България споделя „ СТИГА ВЕЧЕ! “, няма да поносим повече да се ограбва трудът на нашите служащи! Искаме незабавни оставки! На управлението на БЕХ. На управлението на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “.На управлението на БНЕБ, се споделя в формалната позиция.

И се прибавя:  " Ние, представителните на национално ниво организации на работодателите - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, си резервираме правото за всички разрешени от закона радикални дейности за отбрана на ползите на нашите членове. “

Няма други аргументи родната индустрия да заплаща от 20 до 50 на 100 повече за електрическа енергия от съперниците си в Европа,  с изключение на неспособно и/или корумпирано ръководство на БЕХ, Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ и БНЕБ , се споделя още в документа.

" Поредният връх на цинизма и незаконното безгрижие  бе доближат в неделя, 9 февруари 2020 година, когато цената в България беше не просто най-висока в Европа, а над ДВА пъти по-висока от междинната в Европа и над 40 пъти по-висока от тази в Германия! ", се посочва в декларацията.

Ето и цялостният текст на декларацията:

„ От началото на годината цената на електрическата енергия за промишлеността в България е най-висока в цяла Европа! Това добре се вижда при сравняването на цените на борсовия сегмент „ Ден напред “, на който се търгуват към 2/3 от количествата на свободния пазар и който е референтният пазар за цената на тока както за институциите, по този начин и за търговците, производителите и потребителите. Единствената по-висока цена, тази в Гърция, е несъпоставима, защото включва и някои мрежови такси, с изключение на дейната сила. Да, ние имаме най-скъпия ток, а би трябвало да прибавим към тази цена и ненотифицираните държавни помощи, които доплащаме в допълнение за всеки мегават посредством таксата „ Задължение към обществото “. И по този начин, няма неточност, няма увъртания! Бедна България се е докарала до там, промишлеността й да заплаща от 20 до 50 на 100 повече за електрическа енергия от съперниците си в Европа. И за това няма други аргументи, с изключение на неспособно и/или корумпирано ръководство на БЕХ, Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ и БНЕБ.

БЕХ е монополист на борсата и явно употребява монопола си като не ръководи съгласно регламента РЕМИТ предлагането, а ръководи във щета на българската промишленост и българската стопанска система. Във щета на България!

Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ настойчиво не извършва рекомендациите на КЕВР да продава на цени над 93,33 лв. за мегаватчас, престоява и натрупа загуби, а промишлеността внася електрическа енергия на доста по-високи цени. Да, при некадърното и/или корумпирано ръководство на енергетиката България от страна, изнасяща над 15% от създадената електрическа енергия, редуцира производството с тези 15% и се трансформира във вносител.

БНЕБ за 2 години по този начин и не разбра, че би трябвало да предложи стандартизирани по време артикули на пазара на „ Дългосрочни контракти “ и че не е обикновено да има опция да се оферират отклонения от – 100% до +500% и така нататък и тъй наречените

Поредният връх на цинизма и незаконното равнодушие бе доближат в неделя, 9 февруари 2020 година, когато цената в България беше не просто най-висока в Европа, а над ДВА пъти по-висока от междинната в Европа и над 40 пъти по-висока от тази в Германия!

Работодателските организации неведнъж са посочвали пороците на системата, от които се възползват енергийните олигарси на прехода, прекрачвайки постоянно Закона в собствен интерес и в ущърб на цялото общество.

Бизнесът в България споделя „ СТИГА ВЕЧЕ! “

Няма да поносим повече да се ограбва трудът на нашите служащи!

Искаме незабавни оставки!

На управлението на БЕХ.

На управлението на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “.

На управлението на БНЕБ.

Ние, представителните на национално ниво организации на работодателите - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, си резервираме правото за всички разрешени от закона радикални дейности за отбрана на ползите на нашите членове. “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР